Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 14 april 2011

Kyckling hela veckan!

Oj, oj vilken dålig matbloggerska jag varit på sista tiden! Har liksom inte haft tiden att laga ordentlig mat utan levt på mackor och ihopslängda sallader. Har verkligen hamnat i en mellanperiod där tiden går snabbare än vad man hinner med. Antar att det är vårens fel och det är ju faktiskt bara för härligt!

Nu har det ju redan tilldelats snabbmat a la Anna men ytterligare ett tips kan nog vara på sin plats. Jag drog ihop en riktigt smaskig sallad igår med saftig ekologisk Bosarpskyckling fylld med en hel massa härlig färsk timjan, vitlök och citron. Det var riktigt gott!


En riktigt mumsig när-du-inte-orkar-sallad med krispig kyckling (4 pers):

En hel kyckling (ja, jag är en tjatis - men ekologisk är sååå mkt mer värt)
1 kruka färsk timjan
1/2 citron (ekologisk)
2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 250 grader. Dela kycklingen i fyra bitar, krossa vitlöksklyftorna, dela citronen i skivor och ta halva krukan timjan och finfördela. Stoppa vitlök, citron och timjan under skinnet på kycklingen och ställ in. Du behöver inte peppar och salta i detta läget! Räkna med 30-45 minuter beroende på storlek på kyckling och kvaliteten på din ugn. Mitt tips är att ta ut den emellanåt och skära lite - är saften geneomskinlig är den klar!

1 kruka romansallad
1 knippe sparris
1 stor morot
4 msk Lallerstedts chilibearnaise (oj, vad gott!)
några trevliga söta körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
flingsalt och nymalen svartpeppar
lite solrosfrön och sesamfrön

Koka sparris i ca två minuter och skölj direkt udner iskallt vatten. Skiva vitlöken och bryn tillsammans med neural olja, lägg i sparris och höj hastigt värmen. Veva, veva och vips så var sparrisen klar! Skölj sallad och dela, blanda i sparris, en grovt riven morot, körsbärstomater och chilibearnaise. Blanda noggrant så att bearnaisen fördelas fint i salladen.

Avlägsna köttet från benen på kycklingen och blanda i salladen, flingsalta, svartpeppra och strö över lite färsk timjan. Strö över lite fint med blandade frön. Gott!



Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar