I torsdags blev det ett kärt återbesök och vi fick plats i baren (de platserna är obokningsbara men brukar vara fullsatta så utrymmet att göra ett spontanbesök är något utmanande). Utöver mitt mycket trevliga sällskap fick vi en 'egen' ostronexpert som passade upp oss alldeles förträffligt med rekommendationer av ostron, vintips och insider för dagens bästa. Jag kände gruvligt mycket för ett skaldjursfat med tre ostron, halv krabba, två havskräftor, ett nät musslor och färska räkor med härliga tillbehör; god aioli, riktigt god rhode island. Mitt sällskap slog på ett antal ostron och sedan entrecote med pommes och majonnäs rört med bränt smör (aj aj vad gott det var!!).
Hann komma på att ta kort till bloggen innan de sista räkorna rök...
Mina skaldjur var verkligen helt utmärkta - krabban fet och saftig, räkorna smakade friskt av hav, ostronen var som tre trevliga kallsupar och musslorna smakade som de skulle. Mitt sällskap var riktigt nöjd över sitt val. Mätta, lite rulliga under fötterna och nöjda kryssade vi hem i det snöblandade regnet som kom över Stockholm.
Mat: OOO och en halv O
Service: OOOO (inte superprofessionell men väldigt personlig och varm - precis som jag vill ha det)
Miljö: OOOO (mest för att jag verkligen uppskattar liv och rörelse, New York-känslan)
Pris: OOOO och en halv O (prisvärt och faktiskt ibland överraskande billigt! 260 pix för mitt skaldjursfat!)
Totalt: 15,5 bollar av 20 möjliga
Gå dit med ett gäng vänner och ha en riktig buskväll eller ta med dig någon du tycker om för lite ostron och inspiration!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar