Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 6 mars 2011

Brunch på Berns

Igår lördag gick jag på jakt i stan efter fina skålar och allra helst japanska sådana. Vackert enkla men med stilsäkra mönster. Hade fått tips om att NK och vips! 4 skålar med vackra mönster förgyller nu mitt köksgeråd. Ser riktigt hur man sippar en god buljongsoppa i kvällningen. Lite sobanudlar och möra laxbitar med stark smak av ingefära. Ah!


Lördagen fortsatte sedan med brunch på Berns för att fira fina vännen. Brunchen är asiatisk med en rejäl västerländsk cross-over med sitt ett dignande efterrättsbord med diverse smaskigheter. Buffébordet består av fyra stationer; ett med sushi/sashimi, ett annat med kalla asiatiska sallader och ostron (!), ett varmt med dumplings/tom kah gai, asiatiska köttbullar/varma nudlar osv och så sist men inte minst dessertbordet späckat med små bakverk/sega små maränger/mousse/tryfflar...

Litet urval av sushi/sashimi

Sushin var verkligt god och sashimin perfekt smörigt färsk! Det är minst sagt snabb ruljans vid denna station och kön lång till dessa läckerheter. Det stod två sushikockar och skar upp delikatesserna direkt vid bordet men de verkade ha vårt att hinna med för alla giriga sushisugna.

Asiatiska sallader i en salig röra i sann brunchanda!

Det kalla asiatiska bordet bestod av asiatiska marinerade laxbitar, ostron, en chilimarinerad skaldjurssallad, kycklingsallad med cashew, en pigg råkostsallad med god smak av ingefära och en asiatisk variant av ceasarsallad med chili och tofu. Allt var fräscht och krispigt! Favoriten ceasarsallad var jag tvungen att ta om av två ggr! Urgod! 

Den varma delen skippade jag helt igår. Har ätit brunchen på Berns några ggr och lärt mig att prioritera=O) Dumplings är inte riktigt min ´cup of tea´. Men de som åt tyckte det var gott och en vän fyllde sitt fat med revbensspjällen som tydligen skall vara rackarns goda!

Litet urval med kladdkaka, chokladmousse, kokoskaka med choklad och lemoncurd med krämig marängtopp

Sedan riktades intresset mot dessertbordet! Det är verkligen to die for för alla sanna dessertälskare. Allt smakade sååååååå gott och vi, ett gång på 15 tjejer, satt och utropade vår förtjusning när vi högg in i dessa små delikatesser. Varje dessert är utformad i ministorlek vilket gör att man gärna fyller sitt lilla fat snabbt med ett stort urval. Min favorit var nog kokoskladdkakan men lemoncurden med den seeega marängen var galet god också... Aaaah! Och det bästa av allt, mina kära godistroll, man kan gå till Berns och BARA äta dessertbordet till en lite mindre penning!!!!

Brunchmat: OOOO av OOOOO (sushin är fanastisk och salladbordet fräscht och gott)
Miljö: OOOO av OOOOO (miljön på Berns är härligt med högt i tak, sammetssoffor, tunga mattor, gulddetaljer. Love!
Service: OO av OOOOO (sisådär, det tog lång tid att få bort gamla tallrikar, känns som att det är det enda servisen behöver bry sig om?)
Pris: OOO av OOOOO (355 pix/person, inte överdrivtet dyrt men visst borde väl kaffe/the ingå också? Men tyvärr endast vatten, annars tillägg) Förresten, dessertbuffén kostar 185 - perfekt efter Djurgårdsrundan.

Totalt: 13 av 20 bollar, servisen drar ned något och lite gnäll från mig att dryck borde ingå... Men tycker ändå; GÅ DIT!

Ha en riktigt skön söndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar