Tillbaka från ett ömsom soligt ömsom dimmigt Grindervald! Ledbruten men lycklig efter en hel del fina åk. Därav avbrottet på bloggen. Hade hoppats på fin fina bilder på våra middagar men sanning och säga och med risk för att trampa någon på tårna - Schweiz är ju ingen direkt hejare på mat? Vi fick in en galen tallrik 'Alpen makaronen' som mest liknande en sörja av gul röra med pasta och stora ostklumpar och en annan med gång fick vi in grå löksoppa med ett lager smält ost...Urk! Sista kvällen slog vi till på en köttfondue som också var lite sisådär. - oljan blev aldrig riktigt het så att man kunde få till det lite krispiga. Såserna till vara alledeles utmärkta men bland annat en riktigt god aioli och en het chilisås. Det blev lite kött och mycket tillbehör!
Pinnarna blev många men tillslut tröttnade vi och siktade in oss på glassen som smakade himmelskt för en hungrig!
Igår blev det en middag som gick i detoxens underbara tecken för att väga upp mot allt bus i helgen snarare än något annat. Krispiga kycklinglår (ekologiska - sååå mkt bättre!!!) med sallad på vitlöksfrästa broccolibuketter med pumpafrön och härliga körbärstomater, kruspersilja och avocado. Lite nymalen svartpeppar och havssalt på det så är man good to go. Avslutade visserligen med en lite bägare Ben&Jerry Chocolate Fudge Brownie...
Det var riktigt dejligt!
Återkommer snart med lite mer inspirerande recept - lovar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar