Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 16 mars 2011

El Diablo med tequila

Vårsol över Stockholm! Vaknade tidigt imorse för att suga i mig lite sol på en trevlig morgonjogg runt Djurgårdskanalen och detta trots en sen kväll med både tequila och margaritas... Men det verkar vara som dom säger - kvalitet gör ingen bakis!

Igår trädde jag in i tequilans underbara värld(!). Jodå, tequila kan vara gott. Långt bort från shotarna med sur citron och salt. Åt middag på El Diablo igår där rekommendationen är att att dricka tequila till de olika rätterna. Lustigt men överraskande bra!

El Diablos meny känns latinamerikansk med cross-over från europa. Menyn var inte lång, 5 varmrätter, men en blandad kompott av kött, fisk, vegetariskt och fågel. Rätter med väldigt speciella smaksättningar och konsistenser såsom bland annat tonkaböna (kom som en bubblare för 3 år sedan) och torskskum. Ambitionen är hög!

 Jag beställde en varmrätt bestående av fårost panerad med pinjenötter, tryffelrisotto, rödbetschips och gul paprikamousse. Väldigt trevligt arrangerat på tallriken (sorry för bilden!) och trots att det hände mycket på tallriken så fanns det liksom en röd tråd i rätten - sötman i moussen, syrlighet i rödbetorna accompanjerade med härlig sälta i osten med knaprig yta av pinjenötter och en välavvägd smaksättning av tryffel i risotton.

Vilket konstverk!

Till maten dracks tequila av klass som lagrats i 4 år. Den hade en ton av vanilj med en lite piggare citrussmak som faktiskt höjde rätten till en annan nivå! Har inte namnet på tequilan i detta nu men lovar att återkomma med det.

Middagen avslutade med en efterrätt i form av en chokladfoundat, saltkaramell och yougurtglass med björnbär, Det var mums! Salt och choklad är ju så gott ihop! till detta en marguerita - en klassisk givetvis med äkta 100% agave tequila, citruslikör, limejuice och socker. One for the road!

Så vad tyckte jag? Kul, spännande, roliga smakupplevelser och hög ambition på både mat och dryck. Men... Jag vet inte om jag är så toppförtjust i så många olika smaker i varje rätt. Det var som att varje rätt tävlade om antalet smaker och konsistenser. Kan hända att jag är lite för traditionell i min smak (läs tråkig som farfar) och tål högst 2-3 'fräscha nyheter' i en rätt. Ambitionen kändes en aning krystad.

Mat: OOO av OOOOO (maten VAR god men som sagt, varje liten del i rätten var krystat 'annorlunda')

Service: OOOO av OOOOO (servitören som tog hand om oss var trevlig och berättade om tequilan i våra glas som en sann somelier av klass. Det märkets att han var intresserad av det han höll på med!)

Miljö: OOO av OOOOO (inredningen var mycket tidigt 2000-tal (trots att de bara funnits i 4 år!) men det var ett trevligt klientel och vid bardelen hängde några trendiga entusiaster som gjorde att stället ändå kändes 'på'. Trots att det var en tisdagskväll.)

Pris: OOO av OOOOO (mellanprisläge och det kändes inte alltför dyrt. Förrätterna låg på runt 150 pix, varmrätterna mellan 200 - 300 och efterrätterna runt 100-lappen) 

Totalt: 13 bollar av 20 möjliga

El Diablo ligger på Norra Agnegatan 43 på Kungsholmen. Gå dit - det är kul med annorlunda och ta för gudsskull tequilan som rekommenderas som dryck till maten. Lovar att det är både en smak- och aha-upplevelse som ni kommer att bära med er!

Ha nu en riktigt bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar