Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 11 mars 2011

Kyckling på torsdag det är vad jag vill ha!

Våren, eller snarare aprilvädret har nu kommit på intåg och jag måste säga att jag känner mig pigg som en mört! Börjar se alla omkring mig och köpt kläder i pastelliga pudriga färger och tittar frenetiskt efter en weekend för att 'möta våren' i någon av våra europeiska storstäder. Brukar bli Barcelona för att jag älskar stämningen i denna härliga stad! Men i år har vi en bubblare, Rom (som jag bara besökt under de varmaste sommarmånaderna och då är det mest kletigt varmt och smutsigt) eller Madrid. Men vad är väl bättre än våren i Paris? Som vanligt beslutsamhetsångest...

Igår levererade den svenska våren snöblandat regn som sig bör så jag kröp upp i min sköna soffa, drog mysfilten över mig, tände ljus och lusläste en hög med glossiga magasin som jag inhandlade på vägen hem... Skönt!


Middagen blev enkel i den gröna färgskalan; limeaioli, vitlöks- och smörstekt spenat, broccoli express med lite zuccini och härligt krispig bosarp kyckling. Tycker om när det är flera små rätter i en rätt! Att ekologisk kyckling är såååååå mycket godare än all annan kyckling?! Brukar tycka att majskyckling smakar ok och snålar ibland då Bosarps ekologiska kyckling är dyr (258 kr/kg!). Men ekologisk kyckling smakar så mycket mer, en mustigare smak. Gifter sig bra med rena smaker såsom endast kristlligt havssalt och nymalen svartpeppar. Nej, nu får det vara slut på fuskkyckling!!!



Säät ugnen på 250 grader, bryn kycklingen i en riktigt het stekpanna (behåll skinnet på!) och vips in i ugnen (saltar och pepprar gör du efter tillagning). Under tiden gör du limeaioli och grönsaker - tar ca 15 minuter.

Limeaioli (2 pers)
1 lime
1 äggula
0,5 tsk dijon
0,5 dl neutral olja
0,5 dl olivolja
1-2 pressad vitlök

Rov zest av limen och pressa ut saften och blanda med äggula, dijon och vispa ned oljan droppvis (vispa kraftigt), pressa vitlök efter smak! In i kylen.

Broccoliexpress
Broccoli efter behag
1 vitlök
salt och peppar
(zuccini)

Ångkoka broccoli i 2 min, kyl av snabbt med iskallt vatten, hacka vitlök och woka broccolin snabbt. Vi vill ha kvar krispigheten! Jag lade även till zuccini.

Spenaten stektes på svag värme i smör.

Ladda tallriken med läckerheterna och behåll förgudsskull det krispiga skinnet på kycklingen. Salta väl och peppra. MUMS! Rent, enkelt och gott!

Ha en superfredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar