Portionsbitar av lax på en bädd med krispiga heta grönsaker dressad med färska örter av koriander och mynta känns som en riktig vitaminkick när man känner sig lite snuvig och trött en kall och mörk söndagkväll som igår.
Laxen marinerade jag i lite sesamolja, färsk chili och ingefära och lät stå i ca 30 min. Under tiden förberedde jag grönsakerna; delade broccoli i små buketter som jag ångkokade, kylde av snabbt och wokade tillsammans med vitlök, morot och grön paprika. Blandade böngroddar med hackad röd spetspaprika och avokado. Sedan grillade jag laxen ca 2 min på var sida och strödde över rikligt sesam- och solrosfrön. Lade upp direkt över grönsakerna, lite örtsalt och svartpeppar på det. Lite drizzel av Renée Voltaires chili & black pepper-dressing (en riktigt god smakförhöjare på lax och kyckling) och så färsk koriander och mynta. Voila!
Ingredienser beräknat på 4 pers:
4 bitar lax (500 g)
1 tsk sesamolja
lite riven ingefära
halv hackad röd chilifrukt
ca 2 msk sesam- och solrosfrön (jag använde Rosendals blandning)
broccoli brutna i små buketter (ca 250 g)
1-2 vitlöksklyftor
1 stor morot (slantad)
1 grön paprika
böngroddar
1/2 röd spetspaprika
1 avocado
örtsalt, svartpeppar
Renée Voltaires chili & black pepper-dressing
en näve färsk korander och några nypor mynta
Härligt! Vilken mat ger dig en kick?

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar