Har köpt mig en hög med mattidningar och plöjde igenom en stor del igår. Snubblade på ett riktigt trevligt recept i Lagalätt som kändes enkel att göra och så där lagom hälsosam efter en helg med mycket mums! Så sagt och gjort det blev det en linssallad med färska räkor, ägg och fetaröra till lunch innan jag satte iväg mot solen.
Tog mig friheten att göra om lite i receptet till det bättre (tycker jag) Ersatte burkräkor (fy så äckligt!) mot färska räkor, tog bort den syltade rödlöken (inte min favorit) och tog boccolibuketter istället för blomkål.
1 port (för bara mig, men dubblera eller fyrdubbla):
1 ägg
1 dl belugalinser
haricovert
broccoli (eller blomkål om man föredrar)
färsk bladspenat
ca 100 g räkor (ta färska)
ca 50 g fetaost
1/2 dl matlagningsyogurt
1/2 mtsk rödvinsvinäger (funkar nog med vitvinsvinäger - smaken är som baken)
1/2 mtsk olivolja
salt och nymald svartpeppar
Ägget kokade jag i 5 min så att äggulan fortfarande var halvlös (lägg på ca 2 min om hårdkokt). Sedan kokade jag belugalinserna i ca 20 min och kokade med broccoli och haricovert se sista 2 min (receptet säger 5 min men tycker att det bli för länge). Under tiden mosas fetaost med yogurt, peppar och salt på det.
Blanda sedan linser, broccoli och haricovert med vinäger, olja och salt och peppar och vänd ned spenaten. Lägg upp på tallrik, toppa med fetaröra, färska räkor och skivat ägg. Verkligt gott och som mina ben gick sen!
Har ni¨några kul tips på en riktig 'styrkelunch'?
Ha en riktigt skön söndagkväll!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar