Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 3 februari 2011

Bröd i hög

Ååååååh, vad jag älskar gott bröd! Sega surdegslimpor med knastrig yta och bubbligt mjukt inuti, valnötsbröd sprängfyllda med härliga knapriga nötter, fruktlimpor med fikon och nötter (gärna hasselnötter)som är så perfekt till en god mogen getost! Och så den vanliga, ack så hat/älskade formfranskan som är så allra allra bäst till räksmörgåsar. Borde egentligen baka mer men erkänner att det inte är min starkaste sida. Inte när det kommer till surdeg iallafall. Har lyckats ta död på tre stycken degar och sedan tröt tålamodet. Men skam den som ger sig?

Besökte idag ett stenugnsbageri i Vallentuna som har ett galet gott bröd som jag brukar äta en hel limpa av på lunchstället vi brukar gå till. Maten är inget att slå volter för men BRÖDET - ah! Kan äta mig mätt på bara brödet och bregott så det lunchstället får faktiskt anses vara det bästa som just nu uppbringas i Vallentuna och det är enbart brödets förtjänst och lite personalens (som är riktiga raringar).  Brödet fick mig att springa runt i Vallentuna centrum sökandes efter läckerheten och tillslut hittade jag bageriet dignandes av bröd i alla former, sockerkringlor, kanelbullar, semlor... I was in bread heaven! De hade ett bröd som de tydligen levererar till Nobelmiddagen (vetesurdeg med honung och solrosfrön) men jag och söta bröd går inte riktigt ihop så det fick bli ett valnötsbröd (det bästa jag vet!). Får se nu bara om deras valnöt slår Fabriques (som definitvt tillhör en av mina bagerifavoriter eller kanske faktiskt favoriten just just nu). Återkommer med en liten brödrecension.. Kanske blir Vallentuna mitt nya favvobageri?


 Ikväll blir det smörgåsar till middag med massor av gottigott pålägg. Tänk Dagobert-macka. Fransk bondost, grillad spansk kalkon, senap, ägg, avocado, lite varm getost med hackade torkade fikon, vanligt hederligt smör (extrasaltat såklart)... Mmmm, längtar!

Någon som har några kul tips för en Dagobert-macka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar