God morgon! Uppe i ottan för ska kl 9 möta upp med en vän på Saturnus för frukost som jag inte sett på ett tag då hon varit i Hong Kong och jobbat. Spännande! Gissa vem som valde ställe...?
Visst kände det som att vintern verkligen gick över till vinter/vår? Ni vet den där årstiden som norrlänningar skryter om att de har. Firade in det och att vi faktiskt är inne på sista vinterhelgen och att mars är på raskt intågande med en STOR bukett vackra tulpaner med björkris. Vår a la casa Anna!
Igår fick vi sol över Stockholm och jag styrde kosan till Waxholm för en trevlig tjejlunch hos en gammal kär vän. Det bjöds på champange och mat i överflöd! En riktig vårmeny dukades fram med en god västerbottenpaj toppad med löjrom och gräddfil till förrätt, en värmande hummersoppa med gott bröd och vitlöksrört smör till varmrätt och en himmelsk rabarberparfait toppad med lättvispad grädde och röda solmogna vinbär från den egna trädgården. Mumsfilibabba! Rabarberparfait var tydligen något som Per Morberg låg bakom - den var frisk med mycket rabarbersmak och gräddigt fluffig. Grädden på toppen kan blev lite i överkant men fungerade faktiskt riktigt bra! Det får bli parfait vid nästa middagsbjudning=O) Som grädde på moset serverades även muffins med lemoncurd och hallon med äppelgrön eller bubbelgumsrosa frosting och silverströssel. Sedan rullade vi belåtna hemåt...!
Ha en riktigt skön söndag nu! Nu blir det frulle....


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar