Vårigt färgglatt! Hann inte köpa tulpaner...
Inga bilder på burgarna men ett recept på mina tjej-burgare kan jag bjuda på=O)
Hamburgare (7 portioner):
1 kg nötfärs (KRAV så klart!)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk Liquid Smoke (vatten och hickoryrökessens)
svartpeppar och salt efter tycke och smak
Ta ut nötfärsen senast en timme innan burgarna ska tillagas och blanda köttfärsen med krossade och hackade vitlöksklyftor (krossa med kniven och finfördela), riven gul lök (riv på rivjärn), hackad röd chili (jag tog även litepyttelite torkad), Liquid Smoke (ger burgarna en rökig kolgrillad smak) och peppra på med mycket svartpeppar och salt (var lite försiktig här - bättre att anpassa i efterhand). Se till att arbeta igenom färsen ordentligt och forma sedan biffar. Låt ligga och vila till sig i rumtemperatur i en timme så att smakerna grundar sig ordentligt. Hetta upp stekpanna till riktigt varm temperatur och stek för att få en härlig yta, sänk sedan temperaturen och lägg ett lock över.
Medans burgarna gottar till sig i pannan skivar du upp alla önskade tillbehör; klassisk cheddar (välj den ost du föredrar!), tomater, paprika, zuccini (trevligt att skiva tunt och steka i vitlök), knaperstekt bacon, sallad, tunt skivad rödlök...ja, det är väl bara fantasin som sätter gränser? Duka upp allt i små fina skålar och ställ ut på bordet så får man arrangera sin egen burgare efter smak och tycke. Härligt!
Glöm bara inte att rosta hamburgerbröden i ugnen/torr stekpanna innan de serveras! Bon Appetit!
Om det blev en kul kväll? Jojemän!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar